czwartek, 21 lutego 2013

Szarlotka Tutti-Frutti





Składniki:



5 jajek
3 szklanki mąki
1 ½ szklanki cukru
1 margaryna
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki mąki kartoflanej
50 dkg jabłek pokrojonych w kostkę

Wykonanie:

Mąkę, żółtka, ½ szklanki cukru, margaryna i proszek do pieczenia- zagnieść ciasto: ciasto podzielić na 3 części, jedną rozłożyć na blachę a dwie zamrozić. Białka ubić na sztywną pianę i dodać szklankę cukru i 2 łyżki mąki kartoflanej. Na ciasto wyłożyć owoce, na tarce jedną część ciasta , wyłożyć pianę z białek i zetrzeć drugą część ciasta. Piec na złoty kolor 50- 60 min.

Malinka
 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz