wtorek, 19 lutego 2013

Kulki czekoladowe w wiórkach kokosowych




Składniki:
- 500g margaryny
- 1 szklanka cukru
- 1/5 opakowanie cukru waniliowego
- 1 opakowanie wiórków kokosowych
- 1 kieliszek wódki
- 1 opakowanie herbatników
- 2 żółtka jajek
- 6 dużych łyżek kakao 



Przepis:
Herbatniki pokruszyć. Margarynę, cukier, kakao, cukier waniliowy, żółtka, herbatniki oraz wódkę zmiksować na gładką masę i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie formować z masy niewielkie kulki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Przechowywać w lodowce.
 


Uwagi:
Pół kulek obtoczyłam w wiórkach a pół w mielonych orzechach, muszę przyznać że są dość słodkie ale szybko znikają z talerza :)

Malinka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz