piątek, 22 lutego 2013

Pianka owocowa





Biszkopt:
6 jajek
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 cukry waniliowe
6 czubatych łyżek mąki
6 łyżek cukru
szczypta soli

Pianka:
6 białek
2 łyżki cukru
2 galaretki truskawkowe lub brzoskwiniowe
1 szk wody

Wykonanie:

Biszkopt:
Jajka ubijamy z solą na sztywno. Miksując stopniowo dodajemy cukry a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia lekko mieszamy. Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach.

Pianka:
Białka ubijamy, dodajemy cukier i ostudzona galaretkę (odrobinę zostawiamy). Miksujemy ok 2 min. Piankę wykładamy na wystudzony biszkopt i polewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki do stężenia.

Anulka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz