wtorek, 19 lutego 2013

Ciasto Stefania








 Składniki:
1 litr mleka
1 szklanka cukru
1 kostka margaryny
1 szklanka kaszy manny
2 łyżki kakao
1 cukier waniliowy
2 łyżki bakalii (wiórki kokosowe)
6 paczek herbatników



Polewa 
½ margaryny
½ szklanki cukru pudru
2- 3 łyżki kakao
2 łyżki gorącej wody


Wykonanie
Mleko, margarynę i cukier zagotować. Następnie po trochu wsypać mannę cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje wsypać kakao. Blaszkę wyłożyć herbatnikami i wyłożyć na nie gorącą masę. Na wierzchu ułożyć herbatniki lekko dociskając. Polać polewą.
 
Malinka

 

2 komentarze:

  1. Pomyłka w składzie surowcowym -powinna być 1 szklanka kaszy manny a nie szklanka margaryny-tak???

    OdpowiedzUsuń
  2. Zgadza się powinna tam być kasza manna, już poprawiłam, dziękuję za cenną uwagę :)

    OdpowiedzUsuń